WIK start met Walking Football

De voetbalvereniging WIK gaat met de gemeente Den Haag, het Ouderenfonds, ADO Den Haag en zorgverzekeraar Menzis een samenwerking aan op het gebied van OldStars-Walking Football, ook wel wandelvoetbal genoemd. Walking Football is in 2013 opgezet met als doel het bevorderen van een actieve leefstijl en het bevorderen van sociale contacten onder 60-plussers. Het is ontwikkeld om ouderen op een positieve manier bij elkaar te brengen, ze in beweging te krijgen en gezondheidsonderwerpen bespreekbaar te maken. Hierbij wordt de kwaliteit van leven en zelfredzaamheid van ouderen verbeterd, wordt een sociaal isolement tegengegaan en voelen ouderen zich vitaler en daardoor gezonder.

Vanaf januari 2017 kunnen geïnteresseerden zich melden voor een wekelijkse training op dinsdag 10h op het terrein van WIK. Na een kopje koffie is er dan gelegenheid om 1.5 uur, onder begeleiding, te trainen en daarna gebruik te maken van onze kleedkamers en de kantine. Ook is er een mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden tegen gelijkgestemde teams van Laakkwartier, GDA en Duindorp in een onderlinge, vriendschappelijke, competitie.

Oldstars-football is over komen waaien uit Engeland. De bal mag niet hoger dan heuphoogte komen, fysiek contact is verboden en er mag niet gerend worden. Snelwandelen mag daarentegen wel. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker. Dit zou blessures moeten voorkomen.

WIK toont hiermee wederom haar maatschappelijke betrokkenheid en het vergroot hiermee de sociale functie van de vereniging in de wijken rondom het Zuiderpark. Er wordt gerekend op een eerste aanloop van minimaal 25 deelnemers. Ook binnen de club lopen verschillende oud-spelers zich al warm. Komt u ook onze vereniging versterken?

Meer informatie over Walking Football kunt u vinden op

http://www.knvb.nl/downloads/bestand/1524/walking-football-handleiding

Met sportieve groeten,

Voetbalvereniging WIK, Den Haag

Leave a Reply