Sportcampus Zuiderpark officieel geopend

De Sportcampus Zuiderpark is op woensdag 14 juni jongstleden officieel geopend. Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag ontving uit handen van beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer de symbolische sleutel ter overdracht van het complex aan de gemeente.

Deze zomer verhuizen de opleidingen HALO, Sportkunde van De Haagse Hogeschool en International Sport Management en Lifestyle, Sport en Bewegen van ROC Mondriaan naar het Zuiderpark. In de campus komen twaalf collegezalen en diverse sportzalen, waaronder vier gymzalen en een danszaal. Het sportcomplex biedt uiteindelijk plek aan 1.500 studenten. De topsporthal van de campus biedt plaats aan 3.500 toeschouwers.

Het sportveldencomplex rondom de Sportcampus is opnieuw ingericht met acht voetbalvelden, waarvan twee met kunstgras. De opleidingsteams van ADO Den Haag en de amateurvoetbalclubs HDV en WIK zijn de vaste bespelers. Daarnaast zullen de beachvolleyballers, de beachsoccerspelers en de studenten van de Academie voor Sportstudies en ROC Mondriaan in de toekomst gebruikmaken van het veldencomplex.*

Er waren mooie woorden van de wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport, dhr Rabin Baldewsingh, de directeuren van HALO en ROC Mondriaan en er waren videoboodschappen van IOC lid Camiel Eurlings en IOC voorzitter Thomas Bach. De avond werd aan elkaar gepraat door een goed op dreef zijnde Kees Jansma.

De voetbalvereniging WIK is trots om onderdeel uit te maken van zo’n multifunctioneel complex. Het bestuur van de vereniging was uitgenodigd om de officiële opening bij te wonen. Samen met ADO Den Haag biedt WIK onderdak aan twee zogenaamde AJB-teams waarin wijkjongeren die potentieel richting de criminaliteit af kunnen glijden een structurele en sportieve vrijetijdsbesteding aangeboden krijgen. Dit benadrukt de sociale functie van WIK binnen de wijken rondom het Zuiderpark.

Ook ontving het WIK bestuur een persoonlijke brief van wethouder Baldewsingh met de felicitaties voor de promotie van ons eerste elftal naar de derde klasse KNVB waarin hij de hoop uitspreekt dat ons vlaggenschip zich weet te handhaven, in aanloop naar ons aanstaande eeuwfeest. De gemeente doet er van alles aan om de ambities van onze club te faciliteren. WIK heeft daarom de wethouder dan ook uitgenodigd om bij de opening van onze nieuwe kleedkamers aanwezig te zijn.

Omroep West was aanwezig bij de officiële opening. De reportage vind u hier:

* Bron Den Haag FM

Leave a Reply